Annons

Annons

Annons

Insändare
Valfriheten kostar, minsann!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så var det dags för el- och värmeräkningarna. Hushållselen blev en chock - sex gånger högre än vanligt. Fjärrvärmen inte så mycket höjt, inte heller vattnet. Mer upprörande är motiveringen till höjningen. "På grund av det allmänna prisläget höjs taxan med 4 respektive 5 procent från och med 230101."

Elledningarna, som byggts av allmänna medel, har utnyttjats av privata intressen.

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

Annons

Varför ska inte vi konsumenter betala in ett lägre belopp just på grund av detta? Vi har inte längre råd att betala era prishöjningar på grund av det rådande prisläget!

Att man ska ha två räkningar har ända sedan privatiseringen gjort alla räkningar dyrare. Dubbla avgifter för fakturor. Valfriheten kostar, minsann! Elledningarna, som byggts av allmänna medel, har utnyttjats av privata intressen. Sjukvård för miljarder har reats ut till lågpris till privata intressen. Personal har sålts, liksom deras avtal. Varför har folket ställt upp på detta från första början?

Varför har folket ställt upp på detta från första början?

Trots ett lurat folk, har det röstat på att vi ytterligare ska mjölkas ur tills många av oss står på gatan. Dessvärre genom att de sämst ställda varit ivriga att rösta på högern. Via SD, visserligen, i en naiv tro på att det är invandringen som ställt till det. Vilka som ska arbeta frågas inte efter.

Många unga kvinnor vill numera inte ha "bajsmaskiner" som hindrar karriären. Kanske hoppas man på robotar? I så fall borde man börja att ersätta politiker och chefer med robotar. Det skulle gå utmärkt med AI och algoritmer. Det är ju de, som fått de högsta löneförhöjningarna.

Annons

Skämt åsido. Titta på våra ministrar idag. Andra länder har börjat göra det. Dessvärre har det naggat landets tidigare goda rykte betänkligt.

Dagens regering har dammat av 90-talets ideologier, som Greven och betjänten hade och som de flesta skrattade åt.

Eva Ellnefors

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan