Annons

Annons

Annons

Toppläkare dömd efter klimataktion

Insändare
Hur tänker man på Region Dalarna?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kära Region Dalarna, som blivande sjuksköterska blir jag väldigt fundersam kring hur ni tänker när ni ber den blivande biträdande smittskyddsläkaren i regionen att avgå på grund av att han straffats för att ha medverkat i en klimataktion. Som potentiellt anställd inom regionen känns det viktigt att få insikt i hur ni försvarar erat hanterande av detta fallet. Jag vill nämligen inte söka tjänst hos en arbetsgivare som tycker sig ha rätt att pressa mig när det kommer till min politiska ståndpunkt.

Annons

Annons

Hanterandet ser mer ut som ett försök att inskränka åsikter och yttrandefrihet än att skydda patienter.

Bild: Felicia Askbrink

Jag vill nämligen inte söka tjänst hos en arbetsgivare som tycker sig ha rätt att pressa mig när det kommer till min politiska ståndpunkt

Redan innan detta hände var jag osäker på om jag någonsin faktiskt skulle vilja jobba som sjuksköterska. Orsaken till mitt tvivel är arbetsmiljön, arbetstiderna, lönen, ja de klassiska problematiska delarna som sjuksköterskor belyser om och om igen.

Om jag i tillägg till detta måste oroa mig för att min politiska övertygelse eller vad jag gör på min fritid, som på intet vis påverkar min yrkesroll, kommer ifrågasätts av min arbetsgivare så kommer jag definitivt inte välja att söka jobb hos er.

Jag har full förståelse för att åsikter och beteenden som påverkar en persons yrkesroll kan komma att ifrågasättas. Men när rollen och åsikterna är helt skilda så ser hanterandet mer ut som ett försök att inskränka åsikter och yttrandefrihet än att skydda patienter.

Är det att det hela är ett brott ni ser som ett problem så vill jag gärna veta om alla typer av brott kan riskera att få mig utsatt för påtryckningar att sluta och hur gamla brott anser ni vara av vikt hos era anställda. Jag har kört för fort vid ett tillfälle, behöver jag oroa mig för att det får er att se mig som en opassande anställd? Som ni hanterat situationen hitintills kommer ni definitivt inte se mitt CV i något av era postfack.

Sofia-Magdalena

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan