Annons

Annons

Annons

Rally Lima

Favorittippade rallysyskonen laddar inför SM i Lima - kollar gamla filmer, styrketränar och läser noter

Om syskonen Levin från Malungsfors hinner med tio rallytävlingar på ett år – då är de glada. Familj och arbete går ofta före, men trots att de tävlar i färre tävlingar än många andra på ett år, är de favoriter i den tvåhjulsdrivna klassen inför årets SM-tävling, som går av stapeln i Lima, till helgen.

– Man måste få samspelet mellan förare och kartläsare att funka. Det är A och O, säger storebror Andreas.

Text

Andreas jobb på vardagarna är att vara mekaniker till rallycrossföraren Johan Kristofferson från Arvika. ”Jag jobbar med att meka under veckorna och går ned i garaget när jag kommer hem. Ibland kan det bli lite tråkigt, precis som alla andra jobb, men då får man komma ihåg att det är få förunnat att få ha sin hobbyn som sitt jobb. Det är alltid spännande och utmanande att hitta nya lösningar som gör att bilen går snabbare”, säger han.

Bild: Jenny Eriksson

Annons

Kanske är det en allmän föreställning att det ska vara olja och en del smuts i ett garage där det mekas med rallybilar? Oavsett vilket så är det långtifrån fallet i Andreas Levins garage i Mobyn (Malung). Ofantligt långtifrån till och med. Här inne råder en pedantisk ordning bland verktygen och försöker man hitta ens en liten gnutta olja – då går man bet.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan