Annons

Annons

Annons

Dala-Floda

Läsartext
Erik Gatu pratade om bedrägerier

Detta är en läsartext.

PRO Björbo-Floda hade möte på Församlingshemmet i Dala-Floda den 9 februari inför cirka 25 intresserade medlemmar.

Polisen Erik Gutu drack kaffe tillsammans med mötesdeltagarna.

Ordföranden Alf Johansson hälsade välkommen, så även till dagens föreläsare polisman Erik Gatu, Borlänge, som informerade i ämnet för dagen - hur man skyddar sig mot bedrägerier.

Annons

Annons

Gagnef kommun är en relativt trygg plats att bo på, delvis beroende på grannsamverkan och vaksamhet över vad som rör sig i nära områden. Runt 200 000 bedrägerier förekommer per år i landet och mest utsatta är äldre och funktionsbegränsade. En diger mängd exempel på lurendrejerier från ovälkomna hembesök, bankomater, daglighandel, telefonkontakter och utlandsvistelser exemplifierades från Gatu men också från mötesdeltagare.

Överallt lurar skurken med bedräglig list och välsmort munväder med nätfiske, falsk e-post och SMS, bedrägliga telefonsamtal, falska beställningar och fakturor etcetera.

Kontentan av dagens information, frågorna och surret runt kaffet får väl sägas vara: Vaka som en hök över dina konton, personuppgifter, bank-ID och dosa. Sunt förnuft räcker en bra bit, men sticker man ut näsan i omvärlden är det tvunget att ta del av upplysningar, dryfta saken med nära och kära samt vara benhård med att inte släppa "hum-hum" över bron.

Ordföranden tackade alla för ett livfullt möte och påannonserade årsmötet den 9 april i Björbo där val och verksamhetsinriktning skall beslutas.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan