Annons

Annons

Annons

Byggboomen i Älvdalens fjällvärld

23-årige Markus från Avesta – ny byggnadsinspektör i Idre: ”Spännande jobb”

Markus Olsson tvekade inte när han såg att Älvdalens kommun sökte en byggnadsinspektör till byggboomens Idre:

– Jag var redo för ett nytt äventyr. Tjänsten passar mig bra och jag åker mycket snowboard och vill börja fjällvandra, säger en strålande glad Markus Olsson.

Text

Markus Olsson har flyttat 31 mil från sin hemort Avesta till Idre för att börja jobba här som byggnadsinspektör för Älvdalens kommun: "Jag har bara varit här i några dagar än så länge. Jag har haft tur som lyckats få tag på en lägenhet att hyra. "

Bild: Eva Kallersand

Annons

Ett alldeles nytt ansikte har intagit sin plats på Älvdalens kommuns lokalkontor i Idre. Så sent som onsdagen den första februari tillträdde Markus Olsson tjänsten som byggnadsinspektör i Idre.

– Det är jättekul att äntligen vara här, konstaterar Markus som har hunnit fylla 23 år och är bördig från Avesta.

Markus Olsson provar sina nya hjälm som är obligatorisk att bära när han och kollegan Ola Lindvall, till vänster, är ute på inspektioner. "Jag får bästa hjälpen och guidningen av Ola", konstaterar Markus.

Bild: Eva Kallersand

Annons

Annons

Markus Olsson är utbildad byggnadsingenjör vid Gävle högskola och kommer närmast från en tjänst som konstruktör vid Karl Hedin AB i Avesta.

Rollen som byggnadsinspektör är något helt nytt för Markus:

– Jag har mycket att sätta mig in i och det är en spännande utmaning, inte minst då det byggs så mycket i Idre. Jag trivs både med att vara ute på fältet och att ha kundkontakter och även med att sätta mig in i detaljer.

– Och jag får bästa hjälpen och guidningen av Ola, konstaterar Markus Olsson.

Hjälmprovning för Idres nya byggnadsinspektör!

Bild: Eva Kallersand

Ola som heter Lindvall i efternamn är minst lika glad han över att Markus har börjat. Med Markus ankomst är man nu med Ola Lindvall två byggnadsinspektörer placerade på heltid i Idre.

Ytterligare en byggnadsinspektör, som jobbar från Älvdalen, kommer liksom tidigare kunna komma upp över dagen vid behov till Idre.

– Markus är verkligen varmt välkommen till oss, säger Ola Lindvall.

Ola berättar att byggnadsenheten i Idre, som lyder under Samhällsenheten, har tusentals pågående och öppna byggnadsärenden:

– Ett ärende är inte avslutat förrän vi som byggnadsinspektörer ger byggnationen ett slutligt godkännande och med Markus här nu så kommer vi kunna beta av ärendena fortare, konstaterar Ola Lindvall.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan