Annons

Annons

Annons

Borlänge

Läsartext
Ny inomhushall ”en hit” för Säters boulegäng

Detta är en läsartext.

Hur har det fungerat för boulegänget i PRO Säter när man bytte inomhuslokal från Backa i Hedemora till Klotskallehallen i Borlänge?

Jan Elofsson som ansvarar för friskvårdaktiviteter i PRO Säter, är mycket nöjd med lokalen i Borlänge.

Bild: Håkan Karlsson

- Det var det ökande intresset för boule bland aktiva pensionärer som gjorde att man började se sig om efter en större inomhushall, berättade Jan Elofsson när han visade runt i klotskallehallen.

Annons

Trots en viss osäkerhet så beslöt boulespelarna genom en omröstning att pröva på Borlängehallen. Nu har man spelat där varje fredag sedan den 1 november, det vill säga i ungefär två och en halv månad och utfallet har blivit en” hit” tycker Jan Elofsson, som är den ansvarige för friskvårdaktiviteter i PRO Säter och själv aktiv boulespelare. Han uppskattar att föreningen haft boule på schemat sedan ungefär 1998.

Annons

Under sommaren spelar man två gånger i veckan på Skönviksbanan för att under vintern hyra in sig på olika inomhusbanor och då nöjt sig med att spela en gång i veckan. Man har varit både i Uppbo, Stora Skedvi och Backahallen i Hedemora.

Fredagen den 17 februari visade Jan Elofsson stolt upp en lista på 65 deltagare, som kommer regelbundet och spelar. Antalet brukar variera mellan 35-40 stycken och i fredags var det 36 entusiaster från Säter där även två spelare från Långshyttan var med på banan. Bland dagens spelare fanns veteraner som hållit på med boule i cirka 25 år nämligen Siri Lind och Elis Lundin båda med lika lång erfarenhet.

Siri Lind har hållit på med boule i cirka 25 år.

Bild: Håkan Karlsson

När Jan Elofsson visade runt så hade de flesta spelat klart sina matcher och passade på att fika innan nästa omgång skulle sätta igång. Man håller på fram till slutet av mars för att sedan börja utomhus i april på Skönviksbanan. Jan visste inte riktigt hur långt kommunen kommit med den nya förskolan men litar på att kommunen kommer att göra i ordning en ny anläggning, som man lovat, för att inga problem skall uppstå. Boule är onekligen en trevlig verksamhet och deltagarna såg ut att trivas.

Text och foto: Håkan Karlsson

Elis Lundin, en av spelarna den 17 februari, har spelat boule i cirka 25 år.

Bild: Håkan Karlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan