Annons

Annons

Annons

Framtidens elförsörjning

Debatt
"Bättre sent än aldrig!"

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Miljöpartiet i Dalarna konstaterar att energiministern har svängt fullständigt när det gäller vindkraft. Innan valet beskrev Ebba Busch och de borgerliga partierna utbyggnad av vindkraften som fullständigt idiotiskt. Nu inser de helt plötsligt att vindkraften är den snabbaste och billigaste vägen till fossilfri elproduktion.

Nu inser de helt plötsligt Ebba Busch och de borgerliga partierna att vindkraften är den snabbaste och billigaste vägen till fossilfri elproduktion.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Annons

Att vindkraft efterfrågas av den gröna industrin har energiministern säkerligen fått lära sig den hårda vägen, i möten med industrins representanter. I vår Klimatfärdplan har Miljöpartiet många förslag på hur klimatmålen ska kunna nås. Utbyggnad av havsbaserad vindkraft är en viktig del, men det är långt från tillräckligt.

Det behövs också stora energieffektiviseringar, solvärme både i värmesystemen och i industrins processer, fortsatt elektrifiering av transporter, satsning på järnväg, biogas och mycket mer

Det behövs också stora energieffektiviseringar, solvärme både i värmesystemen och i industrins processer, fortsatt elektrifiering av transporter, satsning på järnväg, biogas och mycket mer.

Vi ska också komma ihåg att klimat och miljö hänger ihop. Ett skonsammare skogsbruk med mer skyddad skog är en viktig del, då skogen fungerar som kolsänka och är mycket viktig för den biologiska mångfalden.

Vi är glada över att den nya regeringen har förstått att Miljöpartiet under hela valrörelsen haft rätt om vindkraften. Bättre sent än aldrig!

Styrelsen för Miljöpartiet de Gröna i Dalarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan