Annons

Annons

Annons

Ludvika

Läsartext
ABB-pensionärer fick intressant information - och ett nytt namn

Detta är en läsartext.

Håkan Flink, Hitachi Energy, informerade 26 stycken ABB-pensionärer om verksamheten. Hitachi Energy är med i ett nätverk mellan sex olika högskolor för att kunna rekrytera och behålla tekniker som behövs nu då alla vill ha grön energi. Uno Lamm som uppfann HVDC var före sin tid och ledningen för ASEA var skeptisk, Uno fick smyga fram på kontoret för sin uppfinning.

Annons

Nyligen startades Hitachi Energy industriskola för tekniker och även en utbildning inom produktionen finns. Det är över 3000 anställda i Ludvika.

Annons

Vindkraft går snabbt att bygga upp och är i förhållandet billig energi som behöver kablar som NKT levererar, samt transformatorer som Hitachi Energy levererar. Orderingången är stor och nu bokar man ända till 2029. Den stora transporten som lämnade Ludvika under maj/juni 2022 var 106 meter lång och som vägde 762 ton, gick via hamnen i Köping, vidare med båt till Iggesund och på smala vägar till Vindkraftparken Tovåsen i Ånge Kommun. 92 procent går på export.

Håkan Flink från Hitachi Energy, informerade ABB-pensionärerna om verksamheten.

Bild: Bitte Jangengård

Efter denna mycket intressanta information vidtogs årsmöte för ABBs Pensionärsklubb. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar togs då den viktigaste frågan upp, nämligen namnbyte eftersom vi anser att nuvarande namn gått i pension. Efter diskussioner beslutades att vi från och med 23 februari 2023 heter Ludvikaverkens Pensionärsklubb!

Tommy Johansson avtackades som revisor och Nils-Olov Olsson, Torvald Holmström och Hans-Göran Eriksson tackades för att ha drivit Drop-inverksamhet för hjälp med mobiler, data och plattor. Samtliga fick presentkort från Unika Ludvika.

Insänt av Bitte Jangengård

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan