Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Dala-Demokraten ger ut nyhetsbrev för dig med hjärtat till vänster

Ett nyhetsbrev för dig med hjärtat till vänster. Dala-Demokraten lanserar nu ”Veckans vänster” i samarbete med Arbetarbladet.

– Det är helt enkelt så att det finns behov av vänsterröster i ett borgerligt dominerat politiskt medieklimat, säger Göran Greider, chefredaktör på Dala-Demokraten.

Arbetarbladets och Dala-Demokratens ledarskribenter är två av landets viktigaste opinionsbildare till vänster.

Nu går de samman i ett gemensamt nyhetsbrev - ”Veckans vänster”. Ett nyhetsbrev för den med hjärtat till vänster. En av anledningarna till att Dala-Demokratens chefredaktör, Göran Greider och Arbetarbladets politiske redaktör, Jenny Wennberg, veckovis publicerar nyhetsbrevet är vad de menar, den stora avsaknaden av vänsterröster. Tanken är att läsaren får rödgrön opinionsbildning i sin mejlkorg varje vecka.

Annons

– Om vi går tillbaka 20 år i tiden så fanns det långt fler socialdemokratiska tidningar och arbetarrörelsen var ju starkare rent generellt. Idag på riksnivå så är det egentligen bara Aftonbladets ledarsida som finns där. Arbetarrörelsen är helt enkelt nedrustad, säger Göran Greider.

Annons

Bild: Nicklas Thegerström

I nyhetsbrevet "Veckans vänster" – som skickas ut via mejl varje fredag – kommer Jenny Wennberg och Göran Greider samla det som de tycker är veckans viktigaste, bästa och mest läsvärda ledartexter.

En service för läsarna, men också ett sätt att nå ut till fler.

Fredrika Hillervik är Dala-Demokratens redaktionschef och ansvarig utgivare.

– Vi kommer att ha Görans och Jennys texter men det blir också en del andra texter som landar i läsarnas mejlkorg en gång i veckan. Vi paketerar den socialdemokratiska opinionen och ger ett bredare erbjudande till intresserade eftersom man får mer än det som publiceras på dalademokraten.se.

– Det är bra att det blir olika röster. Bland annat kommer gästkrönikörer som riksdagsledamöterna Sofie Eriksson (S) och Kajsa Fredholm (V) och även vår skribent Per Lindvall, en av landets skarpaste ekonomijournalister, att synas i nyhetsbrevet, säger Greider.

– Arbetarbladets och Dala-Demokratens ledarsidor är två av ytterst få motpoler till den nästan totala borgerliga dominansen i svensk press och i debatten. Det är viktigt att nå ut så brett som möjligt med de röster som finns på vänsterkanten och det här är ytterligare en plattform för det, säger Jenny Wennberg.

Annons

För att prenumerera på Veckans vänster går du in i formuläret nedan:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan