Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Insändare
Risk för halkolyckor i Falun

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden vidar ingen ny gruvbäck från Falu gruva som man kan tro, utan en vinter efter vintern en översvämmad så kallad cykel och gångbana. Den har nu sett ut så här sedan nya Coop byggdes, men ingen åtgärd har har vidtagits som förbättrat och gjort det möjligt för smältvattnet att dräneras bort.

I väntan på att kommunen ska agera ser det ut så här. Det är varje dag en utmaning att cykla eller gå ner på stan med risk för vurpor och halkolyckor.

Bild: Privat

Annons

Annons

Det är varje dag en utmaning att cykla eller gå ner på stan med risk för vurpor och halkolyckor.

Bygg om cykelbanan! Inte en vinter till i detta skick!

Eventuellt utlagt grus försvinner snabbt i pölarna. Cykel/gångbanan vid trafikljusen in till Ingarvet ser också ut som ett vattendrag, också den återkommande varje vinter. Hade detta varit en körbana för bilar, hade den varit åtgärdad för länge sedan.

Enligt naturlagarna samlas vatten vid lägsta punkten. Bygg om cykelbanan! Inte en vinter till i detta skick!

Den här cykelleden är en av tre huvudstråk som borde vara i åkbart skick året runt, och hålla för säker cykling/gång. Falun utger sig för att vara en cykelstad vilket verkligen kan ifrågasättas. Cykelplanen som antogs i kommunfullmäktige har fått pyspunka och tar sig väldigt sakta fram.

Cykelplanen som antogs i kommunfullmäktige har fått pyspunka och tar sig väldigt sakta fram

Ska den leva upp till vad som beslutats måste den prioriteras och även tillföras pengamedel och tjänsteresurser. Erfarenheter från andra städer är att bra planerade cykel/gångbanor ökar cyklandet som ökar folkhälsan och är en viktig miljöfaktor. Jag kan erbjuda er styrande en guidning för att med egna ögon se vattendraget. Hör bara av er!

Kent Vikström

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan