Annons

Annons

Annons

Säter

Insändare
Tack för hjälpen till barnen i Ukraina

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi Socialdemokrater i Säters kommun har genomfört en insamling för barnen i Ukraina under en lördag. Vi var ute och träffade alla givmilda medborgare i Säters kommun och fick ett mycket bra resultat. Vi lyckats samla in över 13 000 kronor till barnen i Ukraina som kommer dem till godo. Stort tack till alla som engagerar er för att lindra nöd och rädda liv.

Annons

Det är med stor ödmjukhet vi tackar alla som ställde upp på de tre platser vi var: i Skäve utanför Tempo, i Säter utanför Coop och i Gustafs utanför bageriet.

Annons

Insamlingen skedde bland annat utanför Gustafs bröd i Gustafs.

Bild: Privat

Stödet från Ukrainainsamlingen syftar till att lindra nöden bland civilbefolkningen. Hjälpen har skett till 90 1950-6 Radiohjälpens humanitära partnerorganisationer på plats i Ukraina, och i vissa angränsande länder dit människor flytt stridigheterna.

Matpaket, rent vatten och akut hälso- och sjukvård har varit prioriterat i flera projekt, samt medicinskt basmaterial. Stödet omfattar även psykosocialt stöd, med fokus på barn och kvinnor. Barn har fått tillgång till tryggare, barnsäkra platser, skolgång, stödsamtal, och även identifiering av ensamkommande barn och återförening av familjer har omfattats.

Tillgång till el och värme och tex filtar har under vintermånaderna varit del av stödet då infrastruktur skadats i beskjutningen.

Tack alla givmilda människor som gav ett bidrag till Ukraina för att deras liv ska bli bättre. Det är verkligen skönt att se att så många människor bryr sig om hur det går för alla ukrainare men specifikt barnen.

Socialdemokraterna Säters kommun genom Mats Nilsson ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan