Annons

Annons

Annons

Borlänge

Läsartext
70 år på motorcykel var ämnet när SPF hade möte

Detta är en läsartext.

SPF-lokalen i Romme var fylld till sista plats när Gunnar Olsson visade bilder och videor och Sven-Erik Eriksson från Borlänge berättade om sina 70 år på motorcykel. Sven-Erik började med att köra stockcar, men gick snart över till att köra motorcykel. Motocrosstävlingar fanns inte i Jämtland, där Sven-Erik växte upp, istället åkte han till Borlänge och tävlade i Övre Tjärna. Han åkte också motorcykel till och från tävlingarna, cirka 80 mil, förutom en gång då motorcykeln gått sönder och fick skickas hem med tåg. Det blev även turer till Kopparberg och Gävle för att tävla.

Annons

Annons

SPF-lokalen i Romme var fylld till sista plats när Gunnar Olsson visade bilder och videor - och Sven-Erik Eriksson från Borlänge berättade om sina 70 år på motorcykel.

Bild: Birgitta Thurin

Novemberkåsan är en årlig motorcykeltävling som körs i Sverige. Den håller på en natt och en dag. Sven-Erik startade i den 7 gånger men kom bara i mål 2 av dem. Gunnar visade en video där man såg att det inte var någon lätt åkning. Oftast körde Sven-Erik sin Husqvarna 250.

Gotland Grand National är en annan tävling som Sven-Erik körde, på dispens (på grund av hög ålder) mellan åren 1997 och 2007. Där startade 800 åkare samtidigt. Man åker så långt man kan på 3 timmar. Man åker på kalksten som känns hal som is.

Så sent som 2018 körde Sven-Erik Mälardalens Veteranenduro. Till sist visade Gunnar bilder från en resa till Island som Sven-Erik gjorde tillsammans med bland andra ”Galningen från Gotland”. De åkte 140 mil på motorcykel under fem dagar. Inga vägar och genom vattendrag. Med sig hade de en följebil med mat och bränsle. Numera står 4-5 motorcyklar kvar i garaget, men flera har han sålt.

Det var många intressanta berättelser.

Bild: Privat

Annons

Efter det blev det dags för det medhavda kaffet. Vi tackade Sven-Erik och Gunnar för en trevlig eftermiddag och hälsade dem välkomna tillbaka för att nästa gång berätta om deras många år i skidspåren.

Text och foto: Birgitta Thurin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan