Annons

Annons

Annons

Halvarsgårdarna

Läsartext
Många på musikcafé med Göran Isaksson

Detta är en läsartext.

På själva Vasaloppssöndagens eftermiddag var det musikcafé med Göran Isaksson, Per-Arne Runeson och Malte Johansson i Betania i Sellnäs. Det var länge sedan det var så fullt kring kaffeborden och stämningen var på topp från början.

Det var fullt kring kaffeborden på musikcafé med  Göran Isaksson, Per-Arne Runeson och Malte Johansson.

Bild: Mats Jansson

Annons

Annons

Göran började med att föreslå Han är min sång och min glädje som sjöngs av alla, mötesledaren Linnéa Nejderås sade att ”nu sjunger vi så taket lyfter sig” och det blev verkligen en väldigt kraftfull gemensam sång. Senare sjöngs också flera andra gemensamma sånger, varje gång lika energiskt och kraftfullt. Göran sjöng många av sina sånger, både ovanliga och vanliga, hela tiden följsamt ackompanjerad av Per-Arne och Malte. Till exempel framfördes: På andra strand finns inga sorger och Jag behöver ej förstå, bara vid hans sida gå och en sång efter en dikt av Nils Bolander Bara någon enda timme utan nederlag.

Från vänster Per-Arne Runeson, Göran Isaksson och Malte Johansson.

Bild: V. Jansson

Att Merle Haggard är Görans stora favorit märktes tydligt och Jerry Lee Lewis var också med på ett hörn.

Naturligtvis sjöng Göran sin favoritsång om den dödsdömde fången, av Merle Haggard, som han nog gör i varje möte: Sjung mig tillbaka hem förrän jag dör. Göran och de andra försökte flera gånger avbryta för kaffet med Linnéa bad upprepade gånger om ”en sång till”, och efter kaffet med livlig samvaro fortsatte sångstunden.

Som vanligt blandade Göran skämt och allvar. När mötet led mot sitt slut sa han allvarligt att han skulle predika, om allt vi behöver veta för att komma till Jesus och leva ett kristet liv, och så frågade han: "Hur mycket är klockan?". De flesta förstod skämtet och skrattade.

Annons

Annons

Göran fortsatte med att säga att det räcker med två ord av Jesus: ”Följ mig!” En härlig punkt sattes mot slutet av mötet med Ingemar Olssons Det finns så många sköna människor där alla åhörarna, anförda av Malte Johansson, ”svarade” efter Göran: En del är långa – Andra korta. En del är hemma – Andra borta, och så vidare.

Efteråt strömmade glada, mätta och nöjda åhörare ut från Betania in i vinterkvällen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan