Annons

Annons

Annons

Björbo

Läsartext
The Besnaz underhöll när PRO Björbo-Floda hade årsmöte

Detta är en läsartext.

Trots, att Kung Bore gjorde sig påmind med rejäl nattkyla, svinkall nordan och decimetern nysnö som förrädiskt dolde fläckar av is samt eftermiddagens teve med skidskytte i Östersund - kunde ordföranden Alf Johansson välkomna cirka 25 medlemmar till PRO Björbo-Flodas årsmöte den 9 mars på IOGT-lokalen i Björbo.

Om verksamhetsplanen ordades inte mycket, men boule skall återaktiveras på Forsgärdet med Lars-Åke Enmalm som organisatör, här längst bak i bild t. v. i samspråk med Jan-Olof Hedberg medan Lars Ljungman tar en slurk kaffe tillsammans med Roland Eriksson.

Bild: Sune Back

Ett ljus tändes och en tyst minut utlystes till hågkomst av de medlemmar som under året lämnat jordelivet. Särskilt omnämndes minnet av dåvarande ordföranden Tomas Fredén och hans gärning.

Annons

Årsmötets särskilda preludier med utlysning, val av presidium och dagordning hanterades utan besvär och två nya medlemmar, Ingemar Eriksson och Margareta Eriksson,  hälsades välkomna. Sedan berättelserna om verksamheten och ekonomin redovisats utan anmärkning från revisorerna, kunde årsmötet besluta om ansvarsfrihet för styrelsen gällande verksamhetsåret 2022.

Annons

Styrelsen för 2023 får följande sammansättning efter kompletterande val: ordförande Alf Johansson, kassör Maj-Lis Holman, sekreterare Lena Fast nyval, vice ordföranden Sven-Inge Persson nyval, utbildningsansvarig Gun Östman samt ledamöterna Margaretha och Sven-Olof Hedberg och som ersättare Sune Back nyval.

Orkester och mötesdeltagare tar för sig av kaffe med semla och laddar om för nya toner.

Bild: Sune Back

Två personer har lämnat styrelsen av hälsoskäl, sekreteraren Christina Grave och ersättare Birger Eriksson. Ingen av dem var närvarande varför de kommer att avtackas i särskild ordning.

En hel räcka av funktionella val följde – en inte helt lätt uppgift för valberedningen i att finna namnförslag till alla uppdrag i den lilla föreningen med 127 medlemmar – så några obesatta sysslor fick åläggas styrelsen tills vidare.

Dagens underhållning svarade The Besnaz för, med rötter i gagnefbyn Bäsna och som tagit plats på stora scenen i den anrika IOGT-lokalen, en estrad som kapellmästaren berömde för sin utmärkta akustik. Nu blev det drag under galoscherna i två halvlekar med fika och nybakade semlor emellan. En rikhaltig repertoar, ett medryckande arrangemang plus trevligt framträdande förtjuste publiken till den grad att ordförande Alf tackade med konstaterandet, att vi alla kändes oss yngre till sinnes - vilket underströks av de varma applåderna.

Annons

Annons

Orkestern The Besnaz på IOGT-scenen med fr v: Bror Erik Hindén kompgitarr, inlånad från Björbo, Bernt Andersson sologitarr, Ove Bergman trummor, Anders Jansson bas och Sune Englund kompgitarr.

Bild: Sune Back

Dagens underhållning svarade The Besnaz för och som tagit plats på stora scenen i den anrika IOGT-lokalen.

PRO Björbo-Floda hade årsmöte den 9 mars 2023.

Bild: Sune Back

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan