Annons

Annons

Annons

Insjön-Ål

Läsartext
Många aktiviteter har kommit igång

Detta är en läsartext.

Ett 20-tal personer samlades i Sätra bystuga, Insjön, till årsmöte den 12 mars 2023. Ordförande Karin Lundström-Johansson hälsade alla välkomna och innan årsmötesförhandlingarna hölls en tyst minut för två avlidna bybor.

Ett 20-tal personer samlades i Sätra bystuga, Insjön, till årsmöte den 12 mars.

Bild: Iréne Joons

Annons

Annons

Under det gångna året har glädjande nog många aktiviteter kommit igång efter att ha varit inställda på grund av pandemin. Valborgsmässoafton firades för första gången sista april. Det har varit tradition att tända brasan första maj. Detta blev mycket uppskattat med byte av dag och samlade en stor publik på Mästerberget. Vidare har det varit majstångsresning, byloppis, byfest och julmarknad.

En nyhet ifjol var tipspromenader med roliga och kluriga frågor för både stora och små. De har ordnats av Veronica Dahlén och Patrik Skärlén och fler och fler bybor har deltagit. Bystugans kök har hyrts ut ett antal gånger för bakning av bröd i vedeldad bakugn och två bybor har bakat och sålt till förmån för bystugan. Det har varit mycket populärt och gett en god inkomst till bystugan. Förutom dessa aktiviteter som också sker under 2023 planeras en bygudstjänst i maj månad.

En aktuell och viktig fråga är ju alltid underhåll av bystugan och det behövs åtgärder både såväl utomhus som inomhus. Ytterligare behövs en reparation av bystugans tak och målning av fasad och fönster samt en del arbete inomhus.

Valberedningens alla förslag gick igenom, revisorerna var nöjda och styrelsen fick ansvarsfrihet. Årsmötet valde styrelsen som består av: Karin Lundström-Johansson ordförande, Patrik Skärlén vice ordförande, Lukas Udd sekreterare, Rosie Lundström kassör, Sara Nyström, Olle Wahl och Hanna Lind Buvall som övriga ledamöter.

Det blev ett bra och trevligt möte med många diskussioner och det avslutades med kaffe med hembakat bröd.

Insänt av Iréne Joons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan