Annons

Annons

Annons

Insändare
Korruption eller slarv?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det kan ju vara så att Ulf, Ebba och Johan inte visste att de hade någon kompis som skulle få enorma belopp tillbaka, för att de hade slarvat eller glömt den lilla detaljen att sätta något utbetalningstak på just det här bidraget, för elstöd.

Vi vet ju att just, Ulf, Ebba och Johan är väldigt noga med att det annars alltid skall vara ett tak på det de kallar bidrag; till exempel a-kassa och sjukersättning.

Annons

Annons

Ulf, Ebba och Johan glömde visst sätta ett tak på elstödsbidraget. Annars är de ju alltid noga med att det ska vara ett tak på det de kallar bidrag; till exempel a-kassa och sjukersättning.

Bild: Janerik Henriksson /TT

Om det nu inte varit sekretess på elstödet så hade vi ju kunnat se om det är deras kompis eller inte, någon av deras eller SD:s parti-sponsorer, som får ut 770 000 kronor. När det nu inte går att kontrollera så får man väl anta att det är så, eller?

En normal villa med eluppvärmning drar cirka 20 000 kilowattimmar det skulle ge 10 000 kronor i elstöd i elområde tre. Den här personen har alltså fått ersättning som motsvarar 77 normala villor.

Sekretess är korruptionens bästa beskyddare

Jag kan förstå att Ebba Busch har förbjudit kontroll av vem så som fått de 770 000 kronorna av statens pengar, samtidigt som hon avböjer att kommentera elstödsutbetalningarna. Men vi vet att vår regering är väldigt noga med att utbetalningar skall vara kostnadseffektiva. Det har de varit noga med att tala om när det gäller stöd till regioner och kommuner, miljöinspektioner och bistånd.

Sverige är en demokrati där korruption skall bekämpas. Sekretess är korruptionens bästa beskyddare och insyn och öppenhet är demokratins bästa beskyddare. Frågan är hur viktig korruptionsbekämpning och demokrati är för Ulf, Ebba och Johan i regeringsarbetet?

Nils Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan