Annons

Annons

Annons

Borlänge

Läsartext
Anders Åkerlund pratade om Uganda på SPF:s månadsmöte

Detta är en läsartext.

Ett hundratal personer mötte upp i Pingstkyrkan för att fika och lyssna på föredrag av Anders Åkerlund. På grund av tekniska problem så blev dagordningen tvärtom mot den vanliga versionen. Vi startade med fika och trevlig samvaro runt borden.

När tekniken väl fungerade så berättade Anders Åkerlund från Rättvik om sitt älskade Uganda ”The Pearl of Africa”. Många resor har det blivit under åren med allt vad Uganda erbjuder. Landet är i början av sin turismutveckling så det är inte så exploaterat som grannländerna. De har alla vilda djur i stora parker och naturen erbjuder stor variation med allt från Viktoriasjön (Afrikas största) till höga berg och med stora vattenfall. Gorillorna är förstås höjdpunkten, men lejonen är mest populära då de representerar makt. I Uganda finns det lejon som klättrar i träd vilket är väldigt ovanligt.

Annons

Annons

Anders devis är att man bygger fred genom kontakt med andra människor, gärna genom dans och musik som gemensamt språk. Fördomar kommer på skam när man accepterar att vi är olika.

Mötet avslutades med lotteridragning.

Anders Åkerlund från Rättvik berättade om sitt älskade Uganda ”The Pearl of Africa”.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan