Annons

Annons

Annons

Ludvika

Debatt
Synskadades liv styrs av kommun och region

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Som synskadad stöter man ofta på hinder i den dagliga livsföringen. Allt från att vi inte kan komma i vettig tid till möten på grund av färdtjänstens extrema tidsplanering till att vi inte kan gå och handla när vi själva vill och har tid. Istället är vi livegna och vår tid och vårt liv styrs av kommun och region.

Var ligger rimligheten i att man inte kan få ledsagningstid för att ta sig från hemmet till träningen, före, efter och under träningen och sedan hem? Hur tänker man sig att man ska kunna ta sig till träningen på egen hand- utan ledsagare? Hur tänker man att vi ska kunna hitta bland omklädningsskåp och duschutrymmen och i de stora hallarna?

Annons

Annons

Linda Siggman, ordförande, SRF Västerbergslagen.

Bild: Tomas Nyberg, Arkivbild

Beräkningen av hur tiden i kommunens beslut ska fördelas verkar vara ett matematiskt mumbojumbo.

Beräkningen av hur tiden i kommunens beslut ska fördelas verkar vara ett matematiskt mumbojumbo

När handläggare sitter och delar tid man fått med 52 veckor och delar och minskar. Hur vore det med enkel matematik? X antal timmar för att ta sig till och från träning med allt vad det innehåller, X timmar för promenader, shopping, bio, restaurangbesök och så vidare.. Men, nejdå, så enkelt kan det ju inte vara, för det ska ju delas med 52 och sedan läggas ut på allt man behöver göra.

Politiker i Ludvika! Nu är det dags för er att ta ansvar och se till att alla invånare i er kommun som ni är folkvalda att ta ansvar för, får det stöd som de har behov av för att kunna leva ett aktivt och delaktigt liv.

Vi ser fram emot att få diskutera vad som brister i kommunen och reparera detta så att Ludvika kommun åter kan sträcka på sig i stolthet!

Antaget vid SRF Västerbergslagens årsmöte den 13 mars 2023

Linda Siggman

ordförande

SRF Västerbergslagen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan