Annons

Annons

Annons

Borlänge

Insändare
Stressad av busslinjer och tider

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I dessa tider ska man spara på allt. Jag vill åka buss, men det krånglar till sig. Jag bor i Borlänge och vill åka till Rättvik med buss. Det har gått förut, men inte nu.

"Det var bättre förr" skriver signaturen "80 år".

Bild: Eric Salomonsson

Annons

Först måste man passa en tid för att åka buss till Falun, för att sedan passa en ny busstid till Rättvik - och sedan är det samma procedur tillbaka. Inte undra på att de som kan tar bilen istället.

Annons

Samma krångel är det med resor till Kvarnsvedens vårdcentral. Först måste jag ta ettans buss till Borlänge centrum. Har jag tur kanske jag hinner med treans buss till Kvarnsveden och komma i tid till min läkartid. Det tar dock lång tid, istället för som förr, då ettans buss gick hela vägen till Kvarnsveden. Då kom också tidtabeller i brevlådan, men det gör det inte längre. Nu finns informationen att få via mobiler, men alla har inte det.

Jag ringde Dalatrafik och fick utskrivet tabeller på stora papper, men de tar plats i väskan och jag har fullt sjå att titta på dessa ark, mot som förut; en lagom stor turlista att ha med sig.

Det var bättre förr. Nu när man är ute ser man alla som har fullt upp med att stirra i sina mobiler. De måste väl få nackspärr?

Bensin är dyrt men man spar tid i alla fall och kan umgås istället för att bli stressad av dessa busslinjer och tider.

80 år

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan