Annons

Annons

Annons

Romme

Insändare
En ny början för Tunets skola

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatten om förslaget att flytta Tunets skola till Kyrkskolan har varit intensiv. Men vi måste komma ihåg att säkerheten för eleverna och personalen är av högsta prioritet, och att förändringen kan skapa en bättre skolmiljö för alla inblandade.

Det är dags för oss att stötta beslutet att bygga en ny skola och välkomna en ljusare framtid för Tunets elever och personal.

Bild: Kajsa Thorp Backlund

Annons

Annons

Tunets skola är i stort behov av renovering, och att investera i en ny skola på Kyrkskolans område är ett mer kostnadseffektivt och långsiktigt alternativ än att renovera den befintliga skolan.

En ny skola kommer att erbjuda moderna faciliteter, energieffektiva lösningar och en säkrare lärandemiljö som främjar elevernas utbildning och välbefinnande. Att flytta skolan till Kyrkskolan innebär också att elever och personal får tillgång till de fantastiska utemiljöerna i närheten av Frostbrunnsdalen. Denna natursköna miljö erbjuder en unik möjlighet för eleverna att lära sig om och uppskatta naturen, samtidigt som de kan delta i utomhusaktiviteter och friluftsliv.

Förslaget att flytta flygplatsens startbana istället för att flytta skolan är inte bara orealistiskt, men också en märklig idé

Förslaget att flytta flygplatsens startbana istället för att flytta skolan är inte bara orealistiskt, men också en märklig idé. En sådan förändring skulle kräva en betydande mängd byråkrati, tid och pengar.

Dessutom är det inte skolans ansvar att flytta en flygplats; skolan bör anpassa sig till de omständigheter som finns. Vi bör se investeringen i en ny skola som en positiv förändring och en möjlighet att skapa en säkrare och bättre skolmiljö för eleverna, samtidigt som vi tar tillvara på de vackra utemiljöerna vid Frostbrunnsdalen.

Det är dags för oss att stötta beslutet att bygga en ny skola och välkomna en ljusare framtid för Tunets elever och personal.

Rune Ljung

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan