Annons

Annons

Annons

Ludvika

Läsartext
Päls och skinn var temat när Grangärde kulturförening hade årsmöte

Detta är en läsartext.

Barbro Wahlström berättade om sitt liv som pälssömmerska när Grangärdebygdens kulturförening hade årsmöte i Sunnansjö. Barbro är gotländska och började tidigt arbeta med fårpälssömnad – eller lamm som alla får kallas på Gotland. Hennes föreläsning blev en spännande berättelse om att ta vara på olika typer av fårskinn. Hon visade exempel på kläder och föremål med ullen utåt och i nappa, med ullen på insidan, berättade om tillklippning, sömnad, färgning och mycket annat.

Annons

Annons

Barbro Wahlström berättade om sitt liv som pälssömmerska.

Bild: Margit Kaj

Deltagarna fick information om den kommande verksamheten med en utställning i Kvarnen i Sunnansjö första veckan i juli och den traditionella kulturfrukosten vid Hembygdsgården under Dan Andersson-veckan. Närmast på programmet står en medlemsresa den 3 maj. Målet är Gävle där man ska besöka konserthuset och se konsten på länsmuseet.

Som alltid på kulturföreningens möten bjöds det på gott fika med snittar, bröd och kakor. Den här gången blev det också tårta eftersom man firade att en nestor i föreningen, Sylvia Samuelsson, fyller 90 år.

Barbro Wahlström visade skinn, kläder, kuddar och mycket annat för en intresserad publik.

Bild: Margit Kaj

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan