Annons

Annons

Annons

Borlänge

Läsartext
SPF på hemlig resa till Hallstahammar

Detta är en läsartext.

Det har blivit tradition att genomföra en hemlig resa i föreningen. Intresset är stort och den här gången var ledtråden till resmålet bilder på fem av landets landskapsvapen som hade något gemensamt. Det visade sig senare att det slutliga målet blev Thore Skogmans museum i Hallstahammar.

Resan började vid lokalen i Romme för att sedan åka till Borlänge resecentrum och hämta upp de som anmält påstigning där. Därefter bar det av mot Ludvika men vid infarten mot Sellnäs blev det genast lite huvudbry om dagens resmål. Var skulle vi nu hamna? Resan fortsatte via Smedjebacken mot målet i Hallstahammar. Vi inledde besöket med f.m. fika vid Åsby Handelsträdgård där alla också fick egen tid för att botanisera bland blommor och en massa annat innan det blev dags för lunch som intogs vid Åsby hotell. Så var det dags att fortsätta mot dagens slutdestination som blev Thore Skogmans museet. Vi fick visning i museet och även en guidad busstur i Hallstahammar för att ta del av platser och minnen från Thores tid på orten. Han var ju Hallstahammars egen kändis.

Annons

Annons

Efter allt detta återstod endast hemresan som avlöpte utan missöden med trevlig chaufför som körde oss hem tryggt och säkert.

Laila Andersson

Thore på tyg på Thore Skogmans museet.

Bild: Laila Andersson

Thore Skogmans museet.

Bild: Laila Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan