Annons

Annons

Annons

Lasarettet-centrum

Debatt
Svar om väntetider

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar på insändarna:

Dåligt med stolar och lång väntan vid ögonmottagningen
publicerad den 6 september

Horribla väntetider på Falu lasarett
publicerad den 14 september

Annons

Annons

Jag beklagar att era besök inte har blivit bra. Många av ögonsjukvårdens patienter är beroende av injektionsbehandling av gula fläcken. Vi avsätter stora resurser för att ge vård i rätt tid då det är en högt prioriterad behandling.

Verksamhetschefen svarar på kritiken.

Bild: Felicia Askbrink

För att vi ska ha möjlighet att ge injektioner i rätt tid, och samtidigt ge övriga patientgrupper inom ögonsjukvården vård inom medicinsk prioritering med tillgängliga resurser, har dessa mottagningar ett stort patientflöde.

Det finns idag en ögonmottagning i Mora. Vi arbetar i nuläget med att se över om vi kan starta upp injektionsverksamhet även där

Vissa dagar i veckan har vi därför väldigt många patienter. Oftast går det bra ändå men ibland blir det tyvärr långa väntetider. Vi inom ögonsjukvården vill såklart att det ska vara så lite väntetid som möjligt och arbetar ständigt med förbättringar.

Det finns idag en ögonmottagning i Mora. Vi arbetar i nuläget med att se över om vi kan starta upp injektionsverksamhet även där. Vår förhoppning är att under nästa år kunna erbjuda injektionsbehandling av gula fläcken även i Mora.

Kristin Gifvanes

Verksamhetschef

Ögonsjukvården, Region Dalarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan