Annons

Annons

Annons

Göran Greider

ledare socialdemokratiskAngiveriförslaget

Göran Greider
Tack, Elin Norén, för nej:et till angiveri!

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Protesterna har gått höga mot den angiverilag som regeringen ska utreda. Och det är bara att stämma in protesterna. Att anställda i vården och skolan, sjuksköterskor och lärare - och  många andra – plötsligt i värsta DDR-stil ska agera kontrollanter och övervakare av de barn och patienter de möter är helt enkelt horribel.

Vi får tacka socialdemokraten Elin Norén för att hon drivit på i frågan. Det är viktigt att så många som möjligt säger nej till barbariet.

Annons

Annons

Tack Elin Norén!

Bild: Marie Bergström

Läraren som möter en tioåring vars föräldrar saknar uppehållstillstånd och har tvånget över sig att anmäla det, kommer inte att kunna vara en bra lärare – åt någon. Och om vårdanställda får in en skadad person och samtidigt ska kolla upp om personen är papperslös, kommer de att göra ett sämre jobb. Ett sämre jobb för alla. En grundläggande naturlighet och humanitet går förlorad om en angiverilag införs.

Nu har Dalarnas regionstyrelse i alla fall bestämt sig för att meddela regeringen att den säger nej till en sådan angiverilag. Den har vid det här laget sällskap av en majoritet av regionerna. Men regionledningen var tydligen inte enig. Kristdemokraterna, som på riksnivå ingår i högerregeringen, ville inte vara med på det.  Det är svagt, inte bara humanitärt sett, utan också för att även den kristdemokratiska sjukvårdsministern verkar luta åt det hållet, även om hon gett oroande svävande svar.

Vi får tacka socialdemokraten Elin Norén för att hon drivit på i frågan.

Det är viktigt att så många som möjligt säger nej till barbariet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan