Annons

Annons

Annons

Insändare
Är corona utrotat på Falu lasarett?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som 73-åring med olika sjukdomar som hjärtsvikt och diabetes och ögonproblem så blir det en del sjukhusbesök.

På Mora Lasarett är det sällan eller aldrig överfullt med folk. Man kan hålla avstånd i väntrummen. Det är inte fler än man kan sitta i väntrummen. Man behöver inte stå och trängas i hall och gångar. Det verkar som om man där förstår att corona ännu är en risk speciellt för gamla och sjuka.

Annons

Annons

När jag så besöker Falu lasarett för att få injektioner i mina ögon så möts jag av överfulla väntrum där alla som väntar inte ens har plats att sitta. Vi får stå i korridorer och hallar och trängas medan vi väntar, ofta i timmar, på att få en injektion som tar någon minut. Det finns ingen chans att kunna hålla avstånd till andra för att skydda sig mot att smittas av corona.

Dessutom tvingas vi patienter som bor långt ifrån Falu lasarett sitta i timmar och trängas i bussar där det snoras och hostas och trängs utan chans att hålla avstånd

Har Falu lasarett och då speciellt ögonmottagningen som jag har erfarenhet av - helt glömt detta med corona? Och varför i fridens namn överbokar man så intensivt att vi som patienter kan få stå och trängas och vänta i timmar på att få en injektion som tar någon minut? Vi är ju en stor riskgrupp då säkerligen 80-90 procent av oss som trängs där är äldre; 60, 70 och 80-plus och med underliggande sjukdomar.

Har Falu lasarett helt glömt detta med corona?

Bild: Arkivbild, Tomas Nyberg

Jag är mäkta orolig varje gång jag ska utsätta mig för denna risk att bli smittad och att bli det just på ett lasarett som tar in så många patienter per dag. Dessutom tvingas vi patienter som bor långt ifrån Falu lasarett sitta i timmar och trängas i bussar där det snoras och hostas och trängs utan chans att hålla avstånd. Lasarettet borde i alla fall kunna sköta detta med risken att smittas av corona bättre genom att bums se till att det inte är överfullt i väntrummen!

Sven Oskar Herbert Lind

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan