Annons

Annons

Annons

Debatt
Sätt övervakningskameror på Borlänges förskolor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I tider av oroligheter och turbulens i Borlänge kommun har flera åtgärder gjorts. En av dessa åtgärder är övervakningskameror i offentliga miljöer. Även på Borlänges skolor har övervakningskameror sats upp sen en tid tillbaka för att minska skadegörelser och inbrott som sker när skolorna haft stängt.

Övervakningskameror på förskolorna är en relativ enkel åtgärd som borde fixas omgående!

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

Annons

Det var då ett önskemål för Kvarnsvedens skola och Domnarvets skola. Sedan dess har rapporterna om skadegörelser på skolgårdarna under kvällar och helger blivit färre, vilket torde betyda att det varit effektivt.

På bara kort tid har flera inbrott skett där man både stulit och vandaliserat på förskolorna, varav en förskola hade inbrott två nätter i rad.

Vänsterpartiet i Borlänge anser att efter de senaste tidernas skadegörelser och inbrott på kommunens förskolor så ska även dessa få övervakningskameror. Faktiskt är det så att när förskolor drabbas, så drabbas även vårdnadshavare till barnen. Barnen blir rädda när de får reda på att tjuvar har varit på deras annars så trygga plats. Det finns förmildrande omständigheter i samhället. Att bara att bryta sig in på förskolor, förstöra förskolebarnens verksamhet, ställa till kaos är ett beteende som ska anses kränkande. Ett sätt att få stopp på detta är larm och bevakning.

Övervakningskameror på förskolorna är en relativ enkel åtgärd som borde fixas omgående!

Matts Hammarqvist (V)

Mia Jäverling (V)

Tyko Persson (V)

Lisa Arnesson (V)

Rikard Rudolfsson (V)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan