Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst demonstration i vargskogen

/
  • Ingrid Bergström tände fyra gravljus vid vägkanten som en symbol för de fyra vargar som ska skjutas i reviret.
  • Glenn Costello, Marcielle Granlund och Kristina Hallin var på plats i Sångenreviret och genomförde en tyst demonstration.

Under lördagens vargjakt i Sångenreviret genomfördes en tyst demonstration.
Vid sjön Ejen mellan Leksand och Dala-Järna hade man tänt åtta marschaller och fyra symboliska gravljus för de fyra vargar som ska tas bort från reviret.
– Vår ambition är inte att störa jakten, utan bara visa på vårt missnöje mot de politiska beslut som bland annat lett fram till dagens licensjakt på varg, säger Glenn Costello.

Annons

Så sent som i torsdags beslutade man att genomföra den tysta demonstrationen.

– Jag kom i kontakt med Glenn via en facebook-grupp, Ja till varg, och det hela ledde fram till att vi nu är här i dag för att visa vårt missnöje med licensjakten och beslut som fattats de senaste åren av politiker och makthavare, säger Ingrid Bergström.

Man är noga med att påpeka att man inte är någon grupp, utan att alla som stöder och är på plats har ett stort naturintresse och är med i olika facebook-grupper.

– Vi har fått en stor respons för att vi arrangerade den här aktiviteten, Att vi inte är fler än åtta personer här har säkerligen sin förklaring i att vi tog beslutet så sent och att det inte är det lättaste att hitta hit, säger Glenn Costello.

En annan anledning kan även vara att mottagningen på deras mobiltelefoner vid Sjön Ejen var lika med noll.

Glenn Costello menar att det finns ett stort utbrett missnöje med beslut om naturvårdsfrågor som fattats i riksdagen de senaste åtta åren.

Mer läsning

Annons