Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

110 knattar tog över scenen

Rosalinda rymde hemifrån, och fick med sig 110 dansare.
Det blev två fullsatta föreställningar – med mycket danslust och scenglädje.

I helgen var det dags för Knatteshowen 2013. På scenen stod de yngsta i musik- och dansskolan - knattarna, tjattarna och fnattarna.
En julsaga, så heter föreställningen som uppfördes två gånger i Lindberghallen, slutsåld sedan länge. Många anhöriga vill se de minsta uppträda, dessutom bjöds det som vanligt på en proffsigt genomförd dansshow med snygg koreografi, fina scenkläder, rökmaskin och rörelseglädje.

Julsagan har dansläraren Stina-Kari Axelsson skrivit, om Rosalinda, en tonårstjej som surnar till på sina föräldrar när hon inte får de prylar hon vill ha.
– Alla andra får ju, säger hon och rymmer hemifrån. Hon möter barbieflickor, bumbibjörnar och många andra drömlika figurer, men hon ser också hur frysande hemlösa har det, och inser att det viktigaste under julen är att vara tillsammans, och att ta hand om dem som inte har något hem att gå till.

Ragna Fahlander/DT