Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

130 lägenheter på Åkerö

Annons

Kommunstyrelsen föreslår att kommunen ska köpa de två fastigheterna vid södra brofästet på Åkerö. I planerna ingår också att köpa gamla Shell och även bilaffärerna. Marken ska användas till bostäder.
Kommunstyrelsen diskuterade framtidsplanerna för området. Här skulle man kunna bygga 130 lägenheter, blandat i hyreslägenheter, bostadsrätter och kanske radhus. Idén är att skapa ett nytt bostadsområde nära centrum.

Om också kommunfullmäktige säger jag så köper kommunen huset där Skogslunds bensin och ringservice låg plus huset där Röda korset håller till. Diskussioner förs också om gamla Shellmacken. Även området med bilhandel ingår i planen.
– Det här är ett område som lämpar sig väl för bostäder, säger kommunalrådet Ulrika Liljeberg. Kanske ska bilhandeln finnas på en annan plats.

Det finns hyresbostäder i affärslokaler i de båda fastigheter som kommunen köper.
– Hyresgästerna tar vi över och affärslokalen kan hyras ut, säger Ulrika Liljeberg. Det kommer säkert att ta minst tre år innan det blir fråga om rivning och nybygge.
Innan man kan bygga måste också sanering göras efter de bensinmackar som funnits i området.
När köpet är klart är det Leksandsbostäder som ska sköta förvaltningen av fastigheterna.
Jörgen Winter (Bygdepartiet) deltog inte i beslutet i kommunstyrelsen.

Eva Högkvist