Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring dömd för rått våld under falukalaset

En vid händelserna bara 15-årig yngling döms av Falu tingsrätt till 35 timmars ungdomstjänst för två fall av misshandel under årets Falukalas. tillsammans med sin vårdnadshavare döms han dessutom att betala 16 400 kronor i skadestånd.

Annons

I båda fallen har den nu 16-årige ynglingen varit den som sökt bråk. Den första misshandeln drabbade en 22-årig falubo som med några bekanta väntade på buss på Kalasfredagen. 15-åringen kom dit och sökte bråk med en i gruppen.

15-åringen bar peruk vilket 22-åringen log åt. 15-åringen greppade honom om strupen, skallade honom i ansiktet och gav offret minst ett knytnävsslag. Vittnen ger offret stöd.

Andra misshandeln inträffade natten mot söndagen och drabbade en 24-årig man från Rättvik. Han hade varit i bråk med bekanta till 15-åringen som fått för sig att 24-åringen slagit en flicka han känner. Denne försökte förklara att 15-åringen misstagit sig men fick även han en skalle i ansiktet.

Falu tingsrätt finner misshandeln så rå att den borde ge två månaders fängelse men med tanke på hans ungdom och social situation väljer domstolen i stället ungdomstjänst.
Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se