Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15-åring dömd för rått våld under falukalaset

En vid händelserna bara 15-årig yngling döms av Falu tingsrätt till 35 timmars ungdomstjänst för två fall av misshandel under årets Falukalas. tillsammans med sin vårdnadshavare döms han dessutom att betala 16 400 kronor i skadestånd.

I båda fallen har den nu 16-årige ynglingen varit den som sökt bråk. Den första misshandeln drabbade en 22-årig falubo som med några bekanta väntade på buss på Kalasfredagen. 15-åringen kom dit och sökte bråk med en i gruppen.

15-åringen bar peruk vilket 22-åringen log åt. 15-åringen greppade honom om strupen, skallade honom i ansiktet och gav offret minst ett knytnävsslag. Vittnen ger offret stöd.

Andra misshandeln inträffade natten mot söndagen och drabbade en 24-årig man från Rättvik. Han hade varit i bråk med bekanta till 15-åringen som fått för sig att 24-åringen slagit en flicka han känner. Denne försökte förklara att 15-åringen misstagit sig men fick även han en skalle i ansiktet.

Falu tingsrätt finner misshandeln så rå att den borde ge två månaders fängelse men med tanke på hans ungdom och social situation väljer domstolen i stället ungdomstjänst.
Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se