Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 bäsnabarn deltar i årets simskola


Simskolan vid Hemtjärn i Bäsna hade upptakt i måndags.
15 barn är anmälda och simlärarna kommer från Borlänge Simsällskap.
- Det är viktigt att se till att våra barn lär sig simma, säger Hans Sundgren, ordförande i IK Segro som arrangerat simskolor i Hemtjärn under en lång rad somrar.

Antalet barn som anmälts till simskolan har varierat under åren. I fjol var det bara sex som deltog:
- Men vi i IK Segro vill trots ett lågt deltagarantal arrangera simskola. Det är viktigt att bidra till simkunnigheten, säger Hans Sundgren.
Årets simskola startade i måndags och tio av de 15 anmälda hade kommit till upptakten. Det var cirka 20 grader i vattnet och lite svalt i luften, så simlärarna Kerstin Damlin och Belinda Lövstrand lät barnen värma upp med en lek på land.
- Det är första gången vi har simskola här i Bäsna, berättar Kerstin.

Olika mål

Barnen ligger på olika nivåer i simkunnighet och har olika mål med sitt deltagande:
- Jag kan simma men har lite svårt att hålla upp huvudet. Det ska jag träna på, berättar snart nioåriga Anna Broberg innan hon springer ut i vattnet.

Olika sektioner

Den fina badplatsen vid Hemtjärn sköts av IK Segro, berättar Hans Sundgren som är inne på sjätte året som föreningens ordförande:
- Vi har en särskild badsektion som klipper gräs och underhåller bryggorna.
Totalt finns sju sektioner i föreningen. De sex övriga sköter slalombacken, inomhusgympan i bygdegården, tennisplanen, ridbanan, fotbollsverksamheten, skidspåren och hockeyplanen.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS