Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 bäsnabarn deltar i årets simskola

Annons


Simskolan vid Hemtjärn i Bäsna hade upptakt i måndags.
15 barn är anmälda och simlärarna kommer från Borlänge Simsällskap.
- Det är viktigt att se till att våra barn lär sig simma, säger Hans Sundgren, ordförande i IK Segro som arrangerat simskolor i Hemtjärn under en lång rad somrar.

Antalet barn som anmälts till simskolan har varierat under åren. I fjol var det bara sex som deltog:
- Men vi i IK Segro vill trots ett lågt deltagarantal arrangera simskola. Det är viktigt att bidra till simkunnigheten, säger Hans Sundgren.
Årets simskola startade i måndags och tio av de 15 anmälda hade kommit till upptakten. Det var cirka 20 grader i vattnet och lite svalt i luften, så simlärarna Kerstin Damlin och Belinda Lövstrand lät barnen värma upp med en lek på land.
- Det är första gången vi har simskola här i Bäsna, berättar Kerstin.

Olika mål

Barnen ligger på olika nivåer i simkunnighet och har olika mål med sitt deltagande:
- Jag kan simma men har lite svårt att hålla upp huvudet. Det ska jag träna på, berättar snart nioåriga Anna Broberg innan hon springer ut i vattnet.

Olika sektioner

Den fina badplatsen vid Hemtjärn sköts av IK Segro, berättar Hans Sundgren som är inne på sjätte året som föreningens ordförande:
- Vi har en särskild badsektion som klipper gräs och underhåller bryggorna.
Totalt finns sju sektioner i föreningen. De sex övriga sköter slalombacken, inomhusgympan i bygdegården, tennisplanen, ridbanan, fotbollsverksamheten, skidspåren och hockeyplanen.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS