Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 timmar rakt ut i juletern

Det blir mycket nytt i Hedemora närradios julsändning. Men gamla favoriter får också plats i det 15 timmar långa programpaketet. Klockan nio på morgonen är det dags att ratta in 93,9 MHz.
– Det är sjuttonde gången vi gör julprogram nu, säger Tommy Samuelsson som varit med sedan starten 1997.

Det har även närradions ålderman, Arne Moström, nyligen 88 år fyllda, som återkommer med sin traditionella programpunkt Arne och några julskivor. Årets tablå innehåller dessutom hela tre skolavslutningar, med sång och musik.
Förutom Vasaskolan och Hedemora musikskola, har Tommy Samuelsson spelat in på Fyrklöverskolan som återupptagit traditionen med terminsavslutning kvällstid.
– Jag började planera i mitten av oktober vad vi skulle ha för något. Mycket går att göra klart i förväg men det sista spelade vi in i lördags, berättar han.

Sista veckan blir alltid intensiv. Allt material ska redigeras och sedan göras till en mp3-fil som varar programtiden ut.
– Jag tycker att vi har fått till en händelserik tablå, med mycket nyproduktion, säger Tommy Samuelsson.
Även hans son Linus har bidragit till programmet med sin jullista. Hälften av låtarna är önskemål från vänner och bekanta. Men hans egen favorit är nog Wham’s Last Christmas.

För närvarande går inte Hedemora närradio att höra som webbradio, eftersom deras webbhotell slutat med den tjänsten.
– Vi jobbar med att hitta en ny lösning, men vi hinner inte före jul, säger Tommy Samuelsson.
Men hela sändningen går dock som vanligt i repris på juldagen.

Johan Källs/DT
johan.kalls@dt.se