Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17-åring i otäck olycka – bröt båda handlederna

Annons

I en otäck olycka på Gävletravet på måndagskvällen bröt kusken Emelie Persson, 17, från Sundborn båda handlederna.

Emelie Persson deltog i kvällens sista lopp tillsammans med familjens häst Alandias Newton.

I sista svängen körde ett annat ekipage in i dem. Alandias Newton föll, och Emelie slungades ur sulkyn.

– Det andra ekipaget ”bytte fil” så att säga och åkte rakt in i vår häst. Emelie flög som en katapult ur sulkyn och tog emot med händerna. Jag såg hela luftvägen, och skrek bara rakt ut, berättar mamma Åsa Axell.

Smällen när Emelie slog i marken blev så kraftig att hon ådrog sig frakturer på båda handlederna.

Emelie fick tillbringa natten på Gävle sjukhus, där man konstaterade att den vänstra handleden var värst tilltygad och måste opereras.

– Emelie ska in till Falu lasarett på onsdagen för operation. De ska skruva ihop armen och eventuellt har också en hinna i armbågen spruckit, säger Åsa Axell.

Tur i oturen var att Emelie klarade sig utan skador på huvud, nacke och rygg.

– Hon mår bra efter omständigheterna. Först hade hon hemska smärtor, men hon är ung och anpassade sig direkt. Nu är hon pigg och glad, ja, så glad man kan vara efter en olycka, säger Åsa Axell.

Emelie Persson har ungdomslicens på Romme och loppet var hennes sjunde sulkylopp i karriären.

Hästen Alandias Newton var lite skärrad efter olyckan och kommer att undersökas av veterinär under onsdagen, men av allt att döma klarade han sig utan allvarliga skador. (DT-Kanal75)