Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

18-poängsförlust för Masarna

Annons
– Det var bara Antonio Lindbäck som körde in poäng i dag. Jacob Thorsell får också godkänt. De visade vägen med två femettor fram till det nionde heatet där vi hade 27 lika och hade Örnarna lite på gaffeln. Men sedan vet i sjutton vad som hände, Örnarna bara körde ifrån oss.

– Flera av förarna hos Örnarna har höjt sitt snitt under säsongen och det är sådana förare man letar efter, medan våra har sänkt sitt snitt. Vi räcker inte till helt enkelt, fortsätter Engh.
Örnarna ledde med hela 19–11 efter fem heat och det såg redan då ut att vara kört för Masarna, men tre femettor i heat sex, åtta och nio och plötsligt stod det 27–27 och Masarna var med i matchen.
– Jag såg att det blev lite oro i Örnarnas bås, men dom samlade ihop sig med två raka femettor och sedan var vi aldrig i närheten. Vi hade ingen tur heller i det tionde heatet då fotpinnen gick av för Jeleniewski och då är det svårt att köra speedway, säger Engh.

18 poängs ledning för Örnarna inför returen i Avesta känns hopplöst för Masarna att ta igen.
– Vi ska ställa upp med vårt bästa lag och köra ända in i kaklet, så får vi se vad det står efter två matcher. Vi har hedern att köra för och killarna måste visa om de vill ha en plats i Masarna nästa år också.

I den andra semifinalen vann Rospiggarna över Gnistorna i Malmö med 50–40, favoritsegrar alltså i första rundan. Returmatcher nästa torsdag.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se