Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19-åring greps efter tre veckor

Han ingick i gänget som rörde sig på och kring Åhlénsparkeringen. Sedan 19-åringen pekats ut av flera vittnen anhölls han i sin frånvaro. Förra veckan hittades han av polis vid en husrannsakan. Och nu sitter 19-åringen häktad, misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

Det handlar om en misstänkt grov våldtäkt i parkeringshuset vid Åhléns ­natten mot 9 augusti.
En underårig flicka rapporterade under natten att hon utsatt för en överfalls­våldtäkt. En polispatrull var på plats strax efter händelsen men någon gärningsman fanns inte på plats.
Hela parkeringshuset spärrades av och genomsöktes dagen efter av polis­ens tekniker. Fallet blev speciellt då ett vittne som sett händelsen på långt håll också sett en man med en stor, vit hund passera alldeles intill.

Den okände hundägaren efterlystes flera gånger i medierna. Han anses i dag identifierad och har möjligen lämnat upplysningar om vad han sett.
Det fanns dock redan en misstänkt. Sedd av flera och omtalad av offret eftersom de båda umgåtts i samma gruppering under kvällen.
– Flera vittnen har pekat ut honom. Han och offret hade umgåtts tidigare under kvällen. Flera personer har gjort iakttagelser av händelsen, säger kammar­åklagare Kristina Modig som den 20 augusti lät anhålla 20-åringen i sin frånvaro. Problemet var att 20-åringen saknar fast adress. Han efterlystes därför och har sökts av polis ­sedan dess.

– Han påträffades vid en husrannsakan och sitter nu häktad, misstänkt för grov våldtäkt mot barn, säger Kristina Modig till DD.
20-åringen nekar och begärde vid häktningsförhandlingen att bli försatt på fri fot.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se