Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19 nyanställningar på NKT Cables

Det var länge ovisst vilken av Ericsson Cables fabriker i Falun eller Hudiksvall som skulle läggas ner. Nya danska ägaren NKT Cables valde att satsa på fabriken i Falun och 300 jobb räddades kvar. Nu satsar NKT vidare och har den 1 november anställt 19 operatörer, personer som tidigare hyrts in.

– Det ger signaler som skapar framtidstro, säger Fredrik Dahlstedt, vd för NKT Cables i Falun.
I våras sålde Ericsson kabelfabriken i Källviken till den danska koncernen NKT Cables. Affären innebar tryggade arbeten för drygt 300 medarbetare och den danska ägaren har långtgående planer för fabriken i Falun. Efter köpet i Falun kommer kabeltillverkningen att utvecklas ytterligare då fabriken gått samman med en liknande enhet i Danmark som också ingår i NKT-koncernen.

– Vi är två lika stora enheter som kompletterar varandra. Var och en har sin unika produktion och tillsammans kommer vi att nå positiva effekter på flera plan, där bättre lönsamhet är en av dem, säger Fredrik Dahlstedt.
– Hade inte köpet genomförts i våras är jag rädd att Ericsson helt enkelt hade lagt ner verksamheten. Nu har vi fått en ägare som ser långsiktigt på tillverkningen i Falun. Vi räknar med att alla synergieffekter har slagit igenom 2018, men redan nästa år kommer mycket att ha fallit på plats.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se