Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åringen häktad för båda rånen - nya misstankar utreds

Tre kamrater till den rånmisstänkte 20-åringen har under veckan varit i förhör, misstänkta för medhjälp vid de nu aktuella rånen mot Shell i augusti och OKQ8 i oktober.
De frigavs efter förhör med är fortfarande misstänkta för brotten i fråga.
20-åringen häktades själv på fredagen dubbelt. Dels förlängdes häktningen för Shell-rånet dels häktades han för rånet mot OKQ8. Polisens utredare får därmed ytterligare två veckor på sig.

20-åringen hämtades den 7 oktober till förhör, misstänkt för rånet mot Shell den 2 augusti. Han häktades under helgen efter och medgav då rån och narkotikabrott.

Skarpt vapen

Det betyder att han medgett att han är rånaren men förnekar att han använt ett skarpt vapen.
Vid båda rånen hotades personalen med vad som liknande en pistol. Vore vapnet äkta skulle rånet rubriceras som grovt.
20-åringen försvarare, advokat Svante Hedberg, säger att hans klient förnekar att han är inblandade i rånet mot OKQ8 men 20-åringen häktades trots detta också för det rånet.
20-åringen misstänks dessutom tillsammans med tio kamrater för grov misshandel vid busstationen under falukalaset. Tre har varit häktade för brottet. Två unga kvinnor misstänks för medhjälp.

Brottslingar

En av de misstänkta medhjälparna misstänks också för delaktighet i den grova misshandeln vid busstationen.
Han är bara 17 år gammal men ingår i samma gäng som den häktade 20-åringen.
Ytterligen en kamrat i hans egen ålder misstänks för medhjälp vid Shell-rånet.

Medhjälpare

Vid rånet mot OKQ8 misstänks en 19-åring vara medhjälpare.
Det finns inga uppgifter om honom i belastningsregistret men han åtalades så sent som i juli för rattfylleri, olovlig körning och narkotikabrott. Han ertappades i mars påverkad av amfetamin i Korsnäs.
Den 18 juni stoppades han på en s k EU-moped på Näsvägen. Han saknade förarbevis till den och var dessutom alkoholpåverkad.
Han hade vad som motsvarar 1,14 promille i utandningsluften. Polisen beslagtog vid gripandet en liter whiskey och 22 stark-öl som begärs förverkat i åtalet.

GUBB JAN STIGSON