Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

22-åring åtalad för brotts-serie

En 22-årig falubo åtalades på måndagen för en serie brott kring nyår. Han greps under själva nyårsnatten tillsammans med en kamrat och åtalas nu för hemfridsbrott och skadegörelse efter att han brutit sig in en lägenhet vid Gustafs torg. 22-åringen erkänner.

Han åtalas vidare för att natten tiden 30 december har stulit en espresso-maskin hos ett företag vid Slaggatan och för att ha varit beväpnad med ett baseballträ på Gustafs torg den 29 december.
Under nyårshelgen greps han tillsammans med en 20-årig kamrat och sin lillebror. Båda kamraterna är åtalade för egna brott såväl samma dag som tidigare. Båda stod inför rätta på måndagen, brodern sedan nyår häktad för bland annat grov stöld och våldsbrott.
Alla förklarar sin brottslighet med att de var nergångna i narkotikamissbruk. 22-åringen uppger att han nu är inlagd på behandlingshem för att komma till rätt med missbruket.