Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

23,6 miljoner efter daladubbel

Annons

I ett strålande vårväder med näst intill rekordpublik (drygt 5 300) serverade Dalatravet Romme på Påskdagen sina V75-tävlingar. Det var en omgång som blev rekordmässig ur flera synvinklar.

Svårighetsgraden var nämligen i stort sett enorm och av inlämnade 1,4 miljoner kuponger var det endast en som hittade rätt. Den kupongen blev därmed värd prydliga 23,6 miljoner kronor!

Det fanns ett flertal anledningar till rekordutdelningen. Inte minst dalaekipagen bidrog till att värdet sköt i höjden. Leif Witasp var den av de våra som visade vägen. I den andra avdelningen körde rättvikstränaren ett perfekt lopp med sitt förvandlingsnummer Out of Question och när attacken sattes in då upploppet nalkades kunde segergreppet kopplas.
– Vi fick ett perfekt lopp och jag började faktiskt få upp hoppet runt sista sväng. Sakta men säkert såg vi oss också närmare över upploppet och när linjen skars kände jag mig segerviss, summerade Leif den segern.

Det hör inte till vanligheterna att vi kan inkassera en V75-dubbel till länet men det var precis vad vi fick göra den här soliga eftermiddagen. I den fjärde avdelningen lånade nämligen Jörgen Westholm ut sin Poisson till Jorma Kontio och det visade sig vara ett genidrag. Efter ett smyglopp letade man sig fram från ett uselt startspår. När väl upploppet nalkades hittade man fritt invändigt och spurten kunde resultera.
Poisson ägd i Rättvik men numera stationerad i Sala hos Westholm där ägardottern Linn Hellström jobbar vann redan förra veckan. Den segern gav då Linn epitetet veckans glädjespridare. Lyckotårarna efter söndagssegern var inte färre…
Jorma var i varje fall nöjd med sin springare.
– Bra häst som kom helt rätt på det. I spurten avgjorde han säkert, summerade Jorma.

Westholm som inför den här dagen hade ett flertal fina chanser fick därmed sin V75 seger men frågan är om det var just Poisson som han hade störst förhoppning på?
Kontio var annars den som bidrog till att utdelningen sköt i höjden.
Mest naturligtvis i form av Poissons seger men även i den första avdelningen där hans storfavorit Checco Boko, omgångens mest streckade, torskade.
– Han var bra och gjorde vad man kunde begära men loppet blev för tungt. Tredje spår och dödens klarar inte ens en undantagshäst som han, förklarade den finske mästerkusken och vi håller med. Checco föll med flaggan i topp.

Vann det loppet gjorde istället Björn Goop med Stefan Melander tränade Porthos Amok. En attack i spåren på sista bortre långsidan blev nu loppavgörande.
Konstellationen Goop/Melander kom åter senare under dagen. I den sjunde och sista avdelningen hade de Indescribable till start och återigen var det en rask forcering runt sista sväng, visserligen i rygg, som gav resultat. Över upploppet kunde en markant förbättrad Indescribable avgöra.
– Hon kändes verkligen bra och har växt med uppgifterna liksom många av Melanders hästar. Idag gjorde hon ett av sina bästa lopp någonsin, summerade Goop den segern.
Eftermiddagens huvudlopp var uttagningen till Olympiatravet och där var det i förhand givet att duon Shaq Is Back och Nahar skulle göra upp om segern. Som oftast då två strider är det en tredje som dyker upp och inget undantag denna påskhelg. Nahar hade ingen av sina bättre dagar och Shaq Is Back gav sig väl enkelt i ledningen.

En som däremot likt en retad tiger klev in i handlingen var skåningen Bagley som med tränare Conrad Lugauer i vagnen formligen flög fram över upploppsrakan till seger. Därmed är finalbiljetten för hans del klar. Även tvåan går vidare men den placering delades nu mellan duon Monster Drive och Francais du Gull.

Lars Lindh