Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 år på 70 minuter

...och så var det dags för snabbreprisen.
25 år av underhållning repriserades på 70 minuter när musik- och dansskolan höll födelsedagsfest för Lindberghallen.
– Jag vore ingenting om du inte fanns, sjöng Stina-Kari Axelsson – möjligen symboliskt.

Jubileums- och födelsedags­showen omfattade 16 nummer och konferenciererna Lisa Stenberg Knutz och Robin Hellsén, båda befriande avslappnade och humoristiska, hann med nästan lika många klädbyten, en prestation i sig.
Hairspray-gänget, ensemblen från fjolårets succé­musikal, bjöd till musik av ett åttamannaband på en godispåse av sångnummer, musikstilar, dansuppvisningar – och ”gammal” rekvisita”.
Några rekvisitörer med Carin Berglund, Mikaela Grahn och Ingela Berglund i spetsen hade nämligen smyckat scenen, skapat flashbacks, med hjälp av kläder, masker och föremål från tidigare uppsättningar i Lindberghallen.

Hela showen var en hyllning till Lindberghallen, som sedan den byggdes för 25 år sedan har haft stor betydelse för musik- och dansskolan och hela kommunens kulturliv. Några av shownumren var också hämtade från Evenemang i Gagnefs och musikskolans arrangemang på Ävludden och vid Stuggu.
Priset – i hyllningsväg – tog Stina-Kari ”Lill-Helen Sjöholm” Axelsson, som på ett övertygande sätt framförde Benny Anderssons och Björn Ulvaeus ”Du måste finnas”, där några textrader lyder ”Nej du måste finnas, du måste, jag lever mitt liv genom dig, utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav”.
En hyfsad hyllning till Lindberghallen – även om ”Flosjöhavet” sällan är mörkt och stormigt ...

Och många unga musik­talanger är säkert beredda att sjunga med.
– Hela festen är ett teamwork, där alla i musik- och dansskolan och ensemblen deltagit, betonar ”Lill-Helen”, som under showens final presenterade nästa års stora­ musikalsatsning i Gagnef – Legally blonde.

Kent Olsson/DT