Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

25 par ville säga ”ja” i Rättvik

 – Ja!
Det var det vanligaste korta, men väldigt värdefulla, ordet som uttalades i portalen vid Rättviks kyrka på tisdagsaftonen.

Annons

Inte mindre än 25 par sa ja till varandra vid de drive in-vigslar som hölls i samband med Classic Car Week. Antalet var långt fler än vad Rättviks församling och dess komminister Monica Jones vågade hoppas på när församlingen och Classic Car Week lanserade årets stora nyhet under bilveckan.
– Tio stycken hade vi trott på, sa Monica Jones, minuterna innan de emotsedda vigslarna inleddes.

För att hinna med alla ceremonier, vilka var och en tog omkring tio-tolv minuter, tjänstgjorde tre präster: Monica Jones, Per-Olof Lif och Anders Åkerlund. Dessutom tjänstgjorde ytterligare åtta funktionärer i form av anställda eller förtroendevalda. Först ut var nu nyblivna makarna Anders och Susanna Hesselbäck, tidigare Ojala, Eskilstuna.
– Det var enklaste sättet att samla släkten, dessutom har vi ett genuint bilintresse, sa de.

De var de enda som kunde sitta kvar i fordonet under vigselceremonin, som Monica Jones, genomförde. Sedan började det regna ganska ordentligt. I en finbil längre bak satt Göran Lundvall och blivande frun Lena, Orsa.

De tyckte att en kort vigselceremoni var alldeles ­lagom.
– Ja, istället för att ordna något stort och dyrt, sade ­Göran Lundvall, sedan vigselpräst Anders Åkerlund, först pratat om lite praktiska ting.

Snart var det deras tur. Lyckan och glädjen som utstrålade gick det inte att ta miste på och deras respektive ”ja” hördes tydligt i högtalarsystemet. Sedan Lena fått sin ring, den obligatoriska kyssen getts, väntade kramar och grattis från vänner och ­familj. Dessutom alkoholfritt bubbel, som Lisa Jones och Roy Hansson, serverade till alla brudparen. Brudpar som DD här och nu gratulerar.

Eric Salomonsson
eric.salomonsson@daladem.se