Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

26-åring häktad för Willys-rånet

Han anhölls i sin frånvaro bara några timmar efter rånet i lördags.

Han greps 10.25 på lördagsförmiddagen. Och cirka 17.30 på torsdagen blev den 26-årige falubon häktad på sannolika skäl misstänkt inte bara för rånet mot Willys i Norslund utan också mot en 27-årig man i oktober.

– Min klient förnekar brott, säger försvararen Åke söderman till DD.

Annons

Willys i Norslund han knappt mer än öppna på lördagsmorgonen förrän en lång och smal man med mörka solglasögon kom in och hotade personalen med kniv.
Under hot tvingade han till sig en okänd summa pengar och sådant som trisslotter och liknande.

Polis sökte med hund efter rånaren men utan resultat.
Beskrivningen av rånaren som en lång och smal yngre person ledde dock till misstankar mot 26-åringen, känd för missbruk, kriminellt umgänge och inte minst under utredning för ett tidigare rån. När han inte kunde hittas anhölls 26-åringen i sin frånvaro 12.37 på lördagen.

Det första rånet drabbade en 27-årig falubo och inträffade på Svärdsjögatan kvällen den 20 oktober. Offret larmade polis som efter beskrivning från offret kunde gripa 26-åringen som misstänkt.
Han satt anhållen över natten men frigavs med kvarstående misstankar.
Enligt kammaråklagare Johan Knies är utredningen rörande det rånet i det närmaste klar.
Mellan gripande och häktning har 26-åringen dessutom åtalats för narkotikabrott i november, för övrigt beskrivet i en notis i gårdagens DD.
Han påträffades påverkad av hasch på Åsgatan och hade då också 1,77 gram cannabis på sig.

Falu tingsrätt fann 26-åringen på sannolika skäl misstänkt för både rånen och förklarade honom häktad. Dels anses det finna risk för fortsatt brottslighet, dels att han på fri fot kan påverka utredningen.
Före de beskrivna brotten hade 26-åringen bara lagförts en gång. 16 november meddelades åtalsunderlåtelse för ett ringa narkotikabrott den 12 oktober.
Även då hade han ertappats påverkad på stan.
Det kan nämnas att 26-åringen nekar också till att vare sig ha varit påverkad eller innehaft narkotikan han åtalats för befattning med.

Gubb Jan Stigson