Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

27-åring åtalad för knivhugg i halsen

En 27-årig man i södra ­Dalarna misstänks ha knivhuggit en kvinna i halsen och slitit hår från hennes huvud.
Han har häktats i väntan på rättegången.

Enligt stämningsansökan skedde den grova misshandeln i en lägenhet för drygt en månad sedan. Där framgår att 27-åringen även ska ha slagit kvinnan i ansiktet så att hon fick en näsfraktur och underhudsblödningar.
Eftersom knivsticket i halsen var direkt livsfarligt samt att 27-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet, anser åklagaren att brottet ska bedömas som grovt. Åklagaren har vittnesuppgifter från flera personer som pekar ut 27-åringen som gärningsman. Av analysbeskedet framgår att han också hade narkotika i blodet.

27-åringen är dessutom åtalad för andra brott. I januari ska han ha stulit en bil och han krävs därför på 1 800 kronor i skadestånd, vilket motsvarar självrisken till försäkringsbolaget.
Han misstänks också för ett bilinbrott i den 10 september då han bland annat ska ha stulit en jacka, en ryggsäck och en plånbok, förutom att han krossade bilens vindruta. I det fallet krävs 27-åringen på nästan 14 000 kronor i skadestånd.
Polisen hittade dna-spår vid brottsplatsen vilka binder 27-åringen till brottet.
Två dagar efter bilinbrottet var han inblandad i en trafikolycka.
Enligt stämningsansökan körde 27-åringen, som saknar körkort, bland annat i fel riktning i en rondell. Färden gick i hög fart på gator inom tättbebyggt område. 27-åringen fick sedan lämna blodprov som visade spår av amfetamin.

En månad senare stoppades 27-åringen igen efter en bilfärd och även den gången hade han amfetamin i blodet. Han har därför åtalats för två fall av grov olovlig körning, rattfylleri narkotikabrott samt för grov vårdslöshet i trafik.

Johan Källs/DT