Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

27-åring åtalad för knivhugg i halsen

En 27-årig man i södra ­Dalarna misstänks ha knivhuggit en kvinna i halsen och slitit hår från hennes huvud.
Han har häktats i väntan på rättegången.

Annons

Enligt stämningsansökan skedde den grova misshandeln i en lägenhet för drygt en månad sedan. Där framgår att 27-åringen även ska ha slagit kvinnan i ansiktet så att hon fick en näsfraktur och underhudsblödningar.
Eftersom knivsticket i halsen var direkt livsfarligt samt att 27-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet, anser åklagaren att brottet ska bedömas som grovt. Åklagaren har vittnesuppgifter från flera personer som pekar ut 27-åringen som gärningsman. Av analysbeskedet framgår att han också hade narkotika i blodet.

27-åringen är dessutom åtalad för andra brott. I januari ska han ha stulit en bil och han krävs därför på 1 800 kronor i skadestånd, vilket motsvarar självrisken till försäkringsbolaget.
Han misstänks också för ett bilinbrott i den 10 september då han bland annat ska ha stulit en jacka, en ryggsäck och en plånbok, förutom att han krossade bilens vindruta. I det fallet krävs 27-åringen på nästan 14 000 kronor i skadestånd.
Polisen hittade dna-spår vid brottsplatsen vilka binder 27-åringen till brottet.
Två dagar efter bilinbrottet var han inblandad i en trafikolycka.
Enligt stämningsansökan körde 27-åringen, som saknar körkort, bland annat i fel riktning i en rondell. Färden gick i hög fart på gator inom tättbebyggt område. 27-åringen fick sedan lämna blodprov som visade spår av amfetamin.

En månad senare stoppades 27-åringen igen efter en bilfärd och även den gången hade han amfetamin i blodet. Han har därför åtalats för två fall av grov olovlig körning, rattfylleri narkotikabrott samt för grov vårdslöshet i trafik.

Johan Källs/DT