Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

29-åringen häktad för rån mot Preem

Annons

Den 29-årige falubo som greps för onsdagskvällens rån mot Preem vid Jungfrurondellen häktades under helgen. Han häktades på sannolika skäl som misstänkt för rån. Det bedömdes inte som grovt vilket tyder på att vapnet varit en atrapp.

De båda kamraterna frigavs under fredagen men har inte avskrivits från målet. De var aldrig inne i butiken och frågan är om de kna knytas till någon sort medhjälp till 29-åringen brott.

De båda frigivna är aktivt kriminella och har nyligen lagfört för brott. De är inte kända för några tidigare kontakter.
Den misstänkte 29-åringen har inte lagförts för något brott sedan 2006 då han dömes för ett antal rån under 2005. Han avslöjade sig själv genom att visa sig med mycket pengar. Det ledde till gripande och husrannsakan som band honom vid två rån mo Temp på Lustigknopp och Lidl vid Norra Järnvägsgatan.

Motivet till rånen var då ett stegrande missbruk som 29-åring finansierade genom brott. Straffvärdet bedömdes då till fängelse i ett år och tio månader med 29-åringen fick i stället chans till behandling för sina drogproblem. Det gick så bra att han sedan dess inte begått några brott. I alla fall inga som lett till lagföring och dom. Vilket gör utredningen av varför han nu återgår i brott på det sätt som skett ovanligt intressant.

Gubb Jan Stigson