Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30-åring dödshotade och misshandlade kvinna

En 30-årig Borlängebo är åtalad för två fall av olaga hot mot en 40-årig kvinna, en misshandel, ett försök till grov misshandel och skadegörelse där han slagit sönder hennes laptop.

Annons

Det första åtalet är från slutet av sommaren 2011 då 30-åringen tagit strypgrepp på kvinnan i hennes bostad i Borlänge. Kvinnan kände både andnöd och smärta.
Den 29 juni 2012 har 30-åringen skickat sju sms till kvinnan innehållande hot att han skulle döda eller skada henne om han såg henne med någon annan.

Mannen har också på okänd tid slagit sönder kvinnans laptop i hennes bostad. Laptopen var värd cirka 2 500 kronor.
Det fjärde åtalet gäller försök till grov misshandel då kvinnan körde en personbil och 30-åringen försökt rycka tag i ratten för att få kontroll över bilen. Bilens framvagn var vid ett tillfälle utanför vägbanan. Det hände i slutet av sommaren 2011 på Smedjebacksvägen inom Borlänge kommun.

Det femte och sista åtalet gäller olaga hot från den 10 maj i år där 30-åringen skickat flera sms med innebörd att han skulle döda kvinnan.
30-åringen har inga minnesbilder av händelserna, förutom att han erkänner skadegörelsen på laptopen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se