Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

32 barn i åldrarna sju till nio på intensivkurs i orientering i Kårestugan

32 barn i åldrarna sju till nio år deltar den här veckan i OK Kåres intensivorienteringskurs Skattjakten.
- Vi har både deltagare som tränar orientering och de som aldrig testat på tidigare, säger Malin Engström, en av lägrets huvudledare.

Just nu pågår världsmästerskapet i orientering i Frankrike, och svenskarna gör succé.
Och på faluelevernas sista sommarlovsvecka är det hela 32 barn i åldrarna sju till nio år som väljer att spendera förmiddagarna med att gå OK Kåres intensivorienteringskurs Skattjakten.
- Jag vet inte hur många år som det här lägret har arrangerats, men jag har i alla fall varit med som deltagare själv. Nu är jag ledare, och vi som är huvudledare springer för Kåre och är i åldrarna 17-18 år, säger Lisa Risby som tillsammans med Johan Forsgren, Malin Engström och Glen Bales är huvudledare för den här veckas upplaga av Skattjakten.

Vad gör ni på lägret?
- Det blir en hel del orienteringslekar. Och det som är extra roligt är att vi har en stor blandning mellan de som sedan tidigare tränar orientering och de som är här för första gången. Det är kul att se de mer vana som hjälper sina kompisar, säger Forsgren.

Blått på kartan

När DD var på besök på lägret var det som är blått på kartan (det vill säga vatten med allt från sankmarker till bäckar) som stod på programmet, och efter en dryg kilometers tripp genom skogen väntade ett möte med ett träsktroll.
Vad vill barnen helst göra?
- Tarzanbanan, en slinga runt Kårestugan är väldigt poppis. Men barnen tycker att det mesta är roligt. Det handlar mycket om hur man är som ledare, låter vi entusiastiska så får vi med oss barnen, säger ledarna innan de travar vidare i skogen.