Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

34-åring åtalad för grov kvinnofridskränkning

En 34-årig Borlängebo är åtalad för grov kvinnofridskränkning sedan han från hösten 2010 – 23 augusti 2012 kränkt och misshandlat sin dåvarande sambo som i dag är i 30-årsåldern.

Någon gång under hösten 2010 vid ett besök på restaurang O2 har 34-åringen slagit sin sambo med öppen hand i korsningen Sveagatan/Målaregatan.

Under våren 2011 har mannen på Målaregatan tryckt en kockkniv mot halsen på sin sambo. Hotet var sådant att kvinnan kände fruktan för sitt liv.

På midsommarafton 2011 har 34-åringen bitit sambon på överarmen och tagit ett hårt grepp på insidan av hennes lår. Det hände i sambons föräldrars hus i Borlänge och kvinnan fick bitmärke på armen och blåmärken på låret.

I samband med mannens födelsedagsfest 2012 har han klämt ihop kvinnans käke och mun och därefter bitit henne på överläppen, så att läppen svullnade upp och blödde.

Den 27 juni 2012, när mannen kom hem från Peace&Love-festivalen, har han bitit sin sambo i handen så att den svullnade upp.

Den 23 augusti på Målaregatan har 34-åringen tagit tag i kvinnans överarmar och dunkat hennes bakhuvud i väggen, när hon hamnade på golvet bet han sin sambo i mungipan så hon blödde. När sedan sambon sprang mot badrummet slängde mannen igen toalettdörren så kvinnan fick sitt knä i kläm.

Mannen förnekar brott.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se