Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

40-åringen häktad för övergrepp mot sambo

Annons
Mannen greps 08.30 på torsdagen sedan det framkommit att kvinnan utsatts för våld av honom. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro under några timmar.

Under förhören kom 40-åringen att bli misstänkt för att ha utsatt kvinnan för så mycket våld och andra kränkningar att han kom att begäras häktad för grov kvinnofridskränkning ända från 2008 fram till gripandet.
Vidare framkom dessutom misstankar om att 40-åringen tvingat kvinnan till eller i alla fall tjänat pengar på att hon prostituerat sig. Misstankarna gällde grovt koppleri, ett brott som ska ge fängelse mellan två och åtta år.

Paret dömdes förra sommaren för våld mot och egenmäktighet med de egna barnen. Det senare sedan de helt enkelt hämtat barnen där de varit fosterhemsplacerade.
I samband med rättegången framkom att paret levt i ett förhållande sedan 2007. Mannen driver egen verksamhet i Borlänge.

Gubb Jan Stigson

gubb-jan.stigson@daladem.se