Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41-årig hedemorabo i kriminell trio åtalas

En 41-årig man från Hedemora kommun ingår i en trio som nu åtalats vid Falu tingsrätt på 19 punkter. Bland annat har trion stulit elektronik för 130 000 kronor.


Åklagaren Jimmy Skogström har skickat en stämningsansökan till Falu tingsrätt där den 41-årige hedemorabon ingår. Han har ingått i en trio tillsammans med en 47-årig man från Valla i Katrineholms kommun och en 58-årig man från Heby utanför Sala.
De tre männen står bland annat åtalade samtliga tre på sju punkter under ett avsnitt i stämningsansökan. Det var den 26 oktober i fjol som männen tillsammans stulit elmotorer och olja i Horndal till ett värde av 6 000 kronor.
Mannen från Hedemora körde även vid samma tillfälle lastbil utan att vara berättigad till det samtidigt som han varit narkotikapåverkad av amfetamin. Mannen har tidigare lagförts för olovlig körning. Den 47-årige mannen hade även han brukat amfetamin vid samma tillfälle.
Samma dag fortsatte trion sin stöldturné och har enligt åtalet stulit 15 löpmeter virke på ett företag i Horndal. Senare besökte man ytterligare ett företag i Horndal där man stal kabelringar, kabeltrummor, elkedjesåg, strålkastare och elmotorer till ett värde av 130 000 kronor.
De tre männen står nu åtalade för stöld, två fall av ringa narkotikabrott, drograttfylleri samt grov olovlig körning.
Den 41-årige mannen från Heby står sedan ensam åtalad på fem punkter. Den 8 april 2012 snattade mannen bensin för 503 kronor på Shell i Avesta. Den 4 juni snattade mannen återigen bensin. Den gången på OKQ8 i Hedemora och värdet av den snattade bensinen var 501 kronor. Den 6 november återvände mannen till samma bensinmack och snattade då bensin för 352 kronor.
Mellan juni och november 2012 åtalas mannen även på två punkter för olovlig körning. Den 24 juni 2012 ertappade polisen mannen för grov olovlig körning på riksväg 70 i höjd med Rembo utanför Avesta då han körde personbil utan körkort.
Den 23 oktober, samma år, körde mannen lastbil i Långshyttan utan att vara berättigad till det. Den 41-årige mannen från Heby erkänner de brott han ensam står åtalad för.

Christian Larsen
christian.larsen
@daladem.se