Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

49-årig norrlänning blir ny vd i Leksands IF

Det blir 49-årige Mats Aspemo, med rötterna i lappländska Malmberget, som efterträder Håkan Åman på vd-posten i Leksands IF.
Aspemo har varit bosatt i Leksand sedan 1998 och har en gedigen näringslivsbakgrund.
- Jag får en häftig första dag på kontoret, med seriepremiär och daladerby, säger han.

- Viktigast för oss just nu blir att jobba stenhårt med likviditeten och att täcka upp ett antal miljoner, så vi klarar säsongen. Men det ska inte bli några problem, säger Aspemo, som fram till och med sista april nästa år är tillförordnad på vd-stolen.
- Jag utesluter inte en fortsättning som vd, men från början är jag tillförordnad.
Mats Aspemo kommer närmast från en vd-tjänst i Finland där han varit ansvarig för en av europas största skyddsskoutvecklare och tillverkare.
Han slutar nu den tjänsten och har bara två styrelseuppdrag kvar jämte vd-posten i Leksands IF.
- Det är en stor ära att få möjlighet att ta klivet in i Leksands verksamhet. Jag har följt föreningen från nära håll i många år och ser fram emot att jobba vidare på det som mina företrädare varit med om och byggt upp.
- Först och främst är det nu viktigt att få lugn och ro i föreningen och titta framåt, det som har varit har varit. Och det enda vi kan göra av det som varit är att ta lärdom. Bråttom är också att genomföra organisationen där bland annat sportchefen är en viktig bit, fortsätter Aspemo.

Nöjd ordförande

Den nye vd:n förklarar även att han vill jobba med långsiktiga frågor gällande föreningens ägande i koncernbolaget Leksands IF Holding AB, samt planen gällande hockeylaget vid olika framtida scenarier. Han vill även vara delaktig i diskussionen om en eventuell framtida europaliga.
Sitt sätt att arbeta beskriver han så här:
- Jag tycker det är viktigt att jobba som ett lag, vara öppen och ge förtroende till medarbetarna. Jag ser gärna att mina medarbetare tar initiativ och att vi inte nödvändigtvis behöver göra allt enligt samma modell som tidigare, utan att vi är framtidsorienterade i vårt sätt att arbeta.
Leksands ordförande Bertil Daniels såg minst sagt nöjd ut vid gårdagens tillkännagivande.
- Vi behöver lugn och ro och nu har vi fått en trygg norrlänning, så det här kommer att bli bra.
HÅKAN ERIKSSON

Fakta: Mats Aspemo
Född: 1961 i Malmberget.
Familj: Frun Maria och två barn, 18 och 16 år gamla.
Utbildning: Civilekonom.
Tidigare tjänster: Analytiker Svenska Shell, chef ekonomiutveckling LKAB Malmberget, affärsutvecklare på Hörnell International i Gagnef, logistikchef/controller, administrativ chef och därefter vice vd på Ejendals AB i Leksand, vd på Urho Viljanmaa/Jalas i Finland.
Aktuell: Ny tillförordnad vd i Leksands IF till och med 30 april 2011.